Monday, October 20, 2008

Lõppsõna (Praha Lennujaamast)

Selle kolme nädala jooksul külastasime kolme erinevat riiki. Raske on teha edetabelt, milline neist parim oli. Küllap on seda ka mõttetu teha, sest iga inimene näeb ja elab seda kõike kogetut läbi enda.
Liibanonist jäi kõige rohkem meelde kohalike inimeste ülim sõbralikkus, rõõmsameelsus ja abivalmidus. Kohati oli tunda nende õnnetut olekut turistide vähesuse tõttu. Süürias kohtasime samuti igal pool inimeste soovi võõrast aidata. Kohalikud tundusid rohkem pealetükkivamatena kui nende naabrid Liibanonist. Jordaania seevastu on tänu kuulsatele sihtkohtadele siin riigis kaotamas oma ilu ja võlu. Kommerts, suurenev turistide arv ja sellega kaasnev tungib ägedalt peale. Väga palju on muutunud selle 2 aastaga mil ma seda kohta viimati külastasin.
Tänan kõiki, kes meie seiklustele kodus kaasa elasid. Suur tänu veel Erkile näpunäidete, soovitusteja abi eest. Tänud kogu eestlaste grupile Jordaanias, kes tõid tükikese Eestimaast meile kohale.
Väga suur kummardus minu reisikaaslasele Margusele, tänu kellele õnnestus see reis rohkem kui 100% ja kes aitas seda tükikest maailma avastada ja kõike seda ka siia kirja panna.

Minu reisipilte saab vaadata siit albumist - http://www.marces.myphotoalbum.com/


Imre

Praha lennujaamas 21. oktoobril 2008

No comments: